МІЖНАРОДНИЙ ФОНД СОЦІАЛЬНОЇ АДАПТАЦІЇ

Третього жовтня відбувся візит в Дніпро координатора проекту "Україна-Норвегія" від Nord Університету Торстейна Віка Орхуса.

2017-05-26

Третього жовтня відбувся візит до Дніпра координатора проекту "Україна-Норвегія" від Nord Університету Торстейна Віка Орхуса.

001

В осінньому семестрі 2017 Дніпро вперше приєднався до реалізації проекту. Професійну перепідготовку в регіоні здійснює Національна металургійна академія, а за соціальну і правову адаптацію і сприяння учасникам у працевлаштуванні відповідає благодійний фонд «Спадщина України». Метою візиту координатора від Норвегії до міста було познайомитися з новими партнерами і оцінити якість роботи у проекті. Першим робочим заходом стала зустріч Торстейна з ректором Академії Олександром Величко. На зустрічі також були присутні координатор проекту "Україна-Норвегія" від Академії Андрій Петренко і керівник PR-відділу МФСА Ольга Філіна. Обговорили хід виконання проекту та перспективи розширення співпраці між норвезькими та українськими ВНЗ за умови успішної його реалізації. Потім була організована зустріч представників Nord Університету і МФСА з учасниками групи, викладачами, які з ними працюють, і представником благодійного фонду «Спадщина України» Оленою Білою. Під час бесіди обговорили як йде процес перепідготовки. Представники групи дали високу оцінку роботи викладачів, зробили акцент на якісній практичної спрямованості матеріалу. Андрій Петренко продемонстрував Торстейну детальний розклад занять і представив план майбутніх тренінгів. У листопаді лекції для учасників прочитає професор Nord Університету Ойстейн Нюстад.