МІЖНАРОДНИЙ ФОНД СОЦІАЛЬНОЇ АДАПТАЦІЇ

Учасники проекту "Україна-Норвегія" долучились до озеленення нового мелітопольського парку.

2017-05-26

Слухачі проекту "Україна-Норвегія" вже за традицією взяли участь у суботнику Мелітопольського інституту державного та муніципального управління "Класичного приватного університету", що відбувся 24 жовтня 2017 року.

1

Щороку суботник проходить в рамках загальноміської акції "Я зробив Мелітополь краще", започаткованої за ініціативи міської влади з метою підвищення екологічної культури та благоустрою м. Мелітополя. Прилегла до інституту територія є Парком-пам'яткою садово-паркового мистецтва місцевого значення "Студентський гай", знаходиться у муніципальному підпорядкуванні.

Разом зі студентами та викладачами інституту слухачі проекту  в останній теплий осінній день згуртованим колективом збирали пожовкле листя, сухі гілки, пололи клумби, підметали доріжки та прибирали сміття. У дружній атмосфері та супроводі гучної, веселої музики робота на свіжому повітрі пролетіла непомітно. Колишні військовослужбовці показали молоді приклад злагодженої роботи та чіткого виконання поставленого завдання. З таким яскравим прикладом студенти були сповнені ентузіазму і бажання навести порядок і чистоту. За кілька годин територія навколо інституту вже сяяла чистотою.

З кожним роком в парку збільшується кількість молодих дерев та інших декоративних насаджень, ось і сьогодні на центральній клумбі був висаджений ялівець. Разом зі слухачами проекту участь у висадці нових дерев прийняв голова ГО "Обєднання військовослужбовців "Лідер" Генадій Коноваленко. Це вже не перші дерева, що допомагають саджати колишні військовослужбовці. Дуже символічно, що слухачі кожного семестру залишають згадку про зусилля та щиру допомогу інституту. З такою традицією через роки в парку вже буде алея з дерев, висаджених кожною групою випускників.

Спільні суботники зі слухачами проекту навесні та восени вже стали невід'ємною складовою заходів із  соціальної адаптації, викликають захват у всіх учасників та надають додаткову можливість дружнього спілкування у позаурочний час. Приємно відзначити, що не тільки слухачі, але й вже випускники проекту "Україна-Норвегія" і командування Мелітопольських військових частин завжди відкликаються на запрошення інституту та активно приймають участь у всіх заходах. МІДМУ "КПУ" щиро дякує всім за участь у суботнику!